NUK. Understanding life.

60 χρόνια NUK

60 χρόνια έμπνευσης για το καλύτερο ξεκίνημα ζωής

Το 2016 συμπληρώνονται 60 χρόνια από την είσοδο των προϊόντων της εταιρείας NUK στη γερμανική αγορά. Έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά˙ νέα οικογενειακά μοντέλα, σύγχρονος τρόπος ζωής, επιτεύγματα στο χώρο της ιατρικής και της τεχνολογίας. Όμως αυτό που παραμένει το ίδιο είναι η ανάγκη ενός μωρού για αγάπη και ασφάλεια, καθώς και η επιθυμία των γονέων να έχουν τα παιδιά τους το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή. Σήμερα η NUK, έτσι όπως και πριν από 60 χρόνια, θα ήθελε να είναι στο πλευρό αυτών των οικογενειών και να σηματοδοτήσει το επετειακό έτος 2016 λανσάροντας στην αγορά νέες προσφορές, εμπνευσμένες από τους πιο σημαντικούς ειδικούς: τους γονείς και τα μωρά τους!

Οι πρώτες θηλές της NUK που κυκλοφόρησαν το 1956, αποτέλεσαν μια μικρή επανάσταση, καθώς, σε αντίθεση με τις μέχρι τότε γνωστές στρογγυλές θηλές από καουτσούκ, είχαν ασύμμετρο σχήμα. Αυτό το σχήμα αναπτύχθηκε από δύο οδοντιάτρους, τον καθηγητή Balters και τον δρα Müller, οι οποίοι παρατήρησαν ότι τα μωρά που θηλάζουν είχαν σπάνια παραμορφώσεις στα δόντια. Έτσι, σχεδίασαν τη νέα θηλή ακολουθώντας το παράδειγμα της φύσης – το σχήμα της θηλής της μητέρας κατά τον θηλασμό. Αυτό εξηγεί και την ονομασία της NUK˙ στα γερμανικά «Natürlich Und Kiefergetecht», που σημαίνει «φυσικό και κατάλληλο για τη γνάθο».

Μία στιγμή έμπνευσης σηματοδοτεί την απαρχή της ιστορίας της εταιρείας. Οι παρατηρήσεις των δύο ερευνητικών επιστημόνων αποτέλεσαν το εφαλτήριο της δημιουργίας της, η οποία μέσα στα επόμενα χρόνια και τις επόμενες δεκαετίες θα συνέβαλε στο καλύτερο δυνατό ξεκίνημα της ζωής πολλών παιδιών.

Έκτοτε, αυτή η πηγή έμπνευσης αποτελεί το συνδετικό κρίκο της φιλοσοφίας της NUK. Όποιος θέλει να ανταποκριθεί στο σύνθημα της εταιρείας «Καταλαβαίνουμε τη ζωή» χρειάζεται δυνατούς συνεργάτες στο πλευρό του˙ επιστήμονες, εξειδικευμένους σε ορθοδοντικά θέματα, μαίες και παιδιάτρους, όπως επίσης και σχεδιαστές προϊόντων και ειδικούς υλικών. Όλοι συμβάλλουν με τις προτάσεις τους, έτσι ώστε τα προϊόντα της NUK να πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές. Εξαρχής η τεχνογνωσία αυτών των συνεργατών έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη NUK στην περαιτέρω εξέλιξη των  ήδη υπαρχόντων προϊόντων καθώς και τη δημιουργία νέων.

Καινοτομία και Έμπνευση: Επετειακό Έτος 2016

Σημαντικοί πρωτοπόροι στην αναζήτηση εύστοχων λύσεων για οικογένειες με παιδιά αποτελούν οι γιατροί, οι επιστήμονες και οι μαίες. Αλλά για μια στιγμή! Υπάρχουν κι άλλοι ειδικοί, των οποίων η γνώση και πείρα είναι εξίσου σημαντική, όπως οι μητέρες, οι πατέρες και τα μωρά τους! Για τον λόγο αυτό, ο διάλογος με γονείς είναι πολύ σημαντικός για τη NUK, είτε προέρχεται από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Γονέων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τις δοκιμές προϊόντων. 

Gold & Silver Edition

Γιορτάστε τα 60 χρόνια NUK με μία μεγάλη αποκλειστικότητα: τη Χρυσή και την Ασημένια Έκδοση NUK

Τα τελευταία 60 χρόνια βελτιώνουμε διαρκώς το σχήμα NUK. Για την επέτειό μας αναβαθμίζουμε τα καλύτερά μας προϊόντα - τη Θηλή NUK First Choice+ και την Πιπίλα NUK Genius, τα οποία μιμούνται το φυσικό σχήμα του στήθους της μητέρας - με μία πολύ ιδιαίτερη λάμψη. Γιορτάστε μαζί μας και αγοράστε το μπιμπερό της Χρυσής και Ασημένιας Έκδοσης από ένα κατάστημα κοντά σας.

60 Χρόνια NUK – Ορόσημα για το καλύτερο ξεκίνημα ζωής

1956: Είσοδος των πρώτων προϊόντων της NUK στην αγορά

Τα μέχρι πρότινος άγνωστα προϊόντα δεν τράβηξαν αρχικά την προσοχή των καταναλωτών, παρά μόνο όταν η NUK ξεκίνησε να παράσχει συμβουλές σε μαίες και κλινικές και να εξηγεί τα πλεονεκτήματα του νέου ασύμμετρου σχήματος των θηλών μέσω φυλλαδίων και διαφημίσεων. Έκτοτε, η εταιρεία NUK γνώρισε επιτυχία. Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, η NUK είναι γνωστή σχεδόν σε κάθε μητέρα στη Γερμανία.

 

1979: Η πρώτη θηλή με βαλβίδα

Στη Θηλή NUK προστίθεται μία βαλβίδα, έτσι ώστε το πιπίλισμα να έχει όσο το δυνατόν πιο φυσική αίσθηση για το μωρό. Η νέα βαλβίδα εξισορροπεί την πίεση στο μπιμπερό συμβάλλοντας στην αποφυγή κατάποσης αέρα και δυσάρεστων κολικών.

 

Δεκαετία 1980: Τώρα και πολύχρωμα!

Χάρη στις νέες τεχνικές εκτύπωσης είναι πλέον δυνατό. Τα μπιμπερό κατασκευάζονται σε πολύχρωμα σχέδια συμβαδίζοντας με το στυλ της πολύχρωμης δεκαετίας του 1980!

 

1988: Σιλικόνη,  το διαφανές υλικό

Η NUK επιλέγει ένα νέο υλικό  για την παραγωγή θηλών, τη σιλικόνη. Αυτό το διαφανές υλικό είναι ανθεκτικό στις μεταβολές της θερμοκρασίας, ουδέτερο στη γεύση και πολύ εύκαμπτο.

 

1990: Μεγέθη θηλών

Η NUK είναι ο πρώτος κατασκευαστής που λανσάρει το σύστημα μεγεθών στις θηλές και τις πιπίλες. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το σωστό μέγεθος θηλής είναι τόσο σημαντικό όσο και το σχήμα για τη γνάθο. Στο εξής, υπάρχει το μέγεθος 1 για νεογνά από 0 έως 6 μηνών, το μέγεθος 2 για βρέφη από 6 έως 18 μηνών και το μέγεθος 3 για παιδιά άνω των 18 μηνών.

2003: NUK First Choice

Το έτος δημιουργίας της NUK First Choice – της σειράς που περιλαμβάνει μπιμπερό και θηλές που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους. Το μυστικό είναι ότι όλα τα μπιμπερό και τα καπάκια της σειράς είναι συμβατά μεταξύ τους, έτσι ώστε το μπιμπερό να «μεγαλώνει» μαζί με τις ικανότητες του παιδιού.

 

2012: Ένα συν στην φυσικότητα με τη συλλογή NUK First Choice+

Αυτή τη χρονιά η NUK First Choice+  – η νέα γενιά μπιμπερό και θηλών–  κάνει την εμφάνισή της και διευκολύνει τα βρέφη να πίνουν με την ίδια άνεση που προσφέρει το μητρικό στήθος.

2015: Η νέα πιπίλα Genius της NUK

Βασισμένη στις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της ιατρικής και με έξυπνες τεχνικές λεπτομέρειες, η νέα πιπίλα Genius της NUK πλησιάζει ακόμα πιο πολύ στο παράδειγμα της φύσης. Βοηθά στη μείωση της πίεσης που ασκείται στο σαγόνι και στα δόντια στο ελάχιστο καθιστώντας την εξαιρετικά φιλική προς αυτά.